نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ 1402/08/30 در دسته بندی سرمایش گرمایش
نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ 1402/08/30 در دسته بندی سرمایش گرمایش
نشت گاز از بخاری گازی یکی از خطراتی است که ممکن است در صورت رخ دادن، عواقب جدی و خطرناکی را به همراه داشته باشد. در ادامه به بررسی دلایل نشت گاز و آتشگرفتن پشت شمعک بخاری گازی میپردازیم:
اگر شلنگ گاز متصل به بخاری پاره شده یا سوراخ و معیوب باشد، ممکن است گاز از آن نشت کند
توجه داشته باشید که اگر شلنگ با قطر بزرگتر از محل اتصال بخاری باشد، بست های فلزی را هر چقدر هم محکم کنید باز هم گاز نشت خواهد کرد
بسته شدن مجرای مشعل میتواند باعث نشت گاز و آتش گرفتن پشت بخاری گازی شود. در صورتی که مشعل کثیف باشد و مجراهای آن توسط گردوغبار مسدود شده باشد، ترکیب مناسب هوا و گاز از بین میرود و بوی گاز خام به مشام میرسد. در این صورت، مشعل باید تمیز شده و گرفتگیها باز شوند
وجود مشکل در محل اتصال لولههای رابط بین شیر کنترل و پیلوت نیز میتواند باعث نشت گاز شود. در صورتی که بعد از روشن کردن بخاری گازی بوی گاز خام استشمام شود، اتصالات پیلوت و شیر کنترل باید بررسی شوند
در بخاریهای گازی که دارای شمعک هستند، ممکن است یکی از شعلههای شمعک (معمولا شمعک سه خروجی دارد) به دلیل تنظیم نبودن خاموش شود. این موضوع میتواند باعث نشت گاز از یکی از خروجی ها شود. در این صورت، شمعک باید تنظیم شده و مشکل برطرف شود
نکته:
گاهی یک از خروجی های پیلوت نیمه گرفته است و گاز بصورت پرتابی از آن خارج میشود و فرصت ترکیب با هوا و شعله ور شدن را پیدا نمیکند در نتیجه گاز خام از پشت بخاری انباشه و آتش می گیرد
عوامل دیگری مانند نقص در سیستم اتصالات، خرابی در شیرها، لولهها و سایر قطعات بخاری نیز میتوانند منجر به نشت گاز شوند.
به طور کلی، برای جلوگیری از نشت گاز و آتش گرفتن پشت بخاری گازی، توصیه میشود از شلنگ و اتصالات سالم و سازگار با بخاری استفاده کنید و به صورت دورهای بخاری را بررسی و تمیز کنید. همچنین، در صورت وجود هرگونه مشکل در بخاری، بهتر است به تعمیرکار مجرب مراجعه کنید.
نکته مهم:
در لوله ی پیلوت یا شمعک یک منفذ تعبیه شده است که هنگاهی که گاز درون لوله شمعک به صورت مستقیم در جریان است هوا را به درون لوله می کشد و در این حالت در سر شمعک گاز و اکسیژن ترکیب شده احتراق پیدا میکند شکل زیر: حالت طبیعی جریان گاز و هوا در لوله ی پیلوت
اگر هر گونه زنگ زدگی یا کثیفی در داخل لوله یا لبه ی منفذ باعث بر هم خوردن جریان صاف گاز شود(لکه قرمز شکل زیر) باعث می شود جریان گاز بهم خورده و از سوراخ به طرف بیرون نشت کند و در این هنگام بخشی از گاز طبیعی در خارج از لوله با هوا ترکیب شده و حرارت شعله شمعک را به خود می گیرد و ایجاد حریق می نماید.
لذا قبل از هر گونه اقدام و تعمیر و عیب یابی جهت رفع حریق پشت بخاری گازی از باز بودن کامل منفذ پیلوت مطمئن شوید. |
پس در واقع دلیل آتش گرفتن پشت شمعک بخاری گازی به طور مشخص میتواند به عوامل مختلفی برگردد
یکی از علل آتش گرفتن پشت شمعک بخاری گازی، نقص یا عدم تنظیم صحیح شعلهها است. اگر شعلهها به درستی تنظیم نشده باشند، ممکن است آتش به پشت شمعک بخاری برسد و آن را به آتش بکشاند.
نشت گاز از اتصالات بخاری گازی میتواند باعث آتش گرفتن پشت شمعک شود. اگر اتصالات بخاری گازی به درستی نصب نشده یا در طول زمان خراب شده باشند، گاز ممکن است از اتصالات نشت کند و آتش را به پشت شمعک ببرد.
ترموکوپل یکی از قطعات مهم در بخاریهای گازی است که وظیفهی آن حفاظت از نشت گاز و جلوگیری از آتش گرفتن پشت شمعک است. اگر ترموکوپل خراب شده یا عملکرد آن نادرست باشد، ممکن است آتش به پشت شمعک بخاری برسد.
عدم ترکیب مناسب هوا و گاز در سیستم احتراق بخاری گازی میتواند باعث آتش گرفتن پشت شمعک شود. این مشکل ممکن است به دلیل کثیف بودن مشعل و گرفتگی مجراهای آن با گردوغبار رخ دهد.
عوامل دیگری مانند نقص در محل اتصال شیر کنترل و پیلوت بخاری، خاموش شدن شمعک بخاری به دلیل تنظیم نبودن و گرفتگی مجرای مشعل نیز میتوانند به آتش گرفتن پشت شمعک بخاری گازی منجر شوند.
با توجه به اینکه هر بخاری گازی ممکن است شرایط و عوامل خاص خود را داشته باشد، در صورتی که بخاری شما آتش میگیرد، بهتر است با تعمیرکار مجرب و متخصص تماس بگیرید تا علت دقیق را تشخیص داده و مشکل را برطرف کند.
مطالب مرتبط: