فرق ماسه بادی و ماسه شسته

نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ 1403/03/19 در دسته بندی مصالح ساختمانی

فرق ماسه بادی و ماسه شسته

فرق ماسه بادی و ماسه شسته

نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ 1403/03/19 در دسته بندی مصالح ساختمانی

ثبت درخواست کارخانه شن و ماسه_ ماسه شویی درتبریز در سامانه خدمات آنلاین نوژا

تفاوت ماسه شسته و ماسه بادی در چیست؟

 

ماسه و شن از مهمترین مصالح در ساخت و ساز و برخی صنایع هستند. ماسه و شن ها بر اساس منشاء تولید و ویژگی های آنها از هم متفاوتند. این تفاوت باعث می شود که از هر کدام برای کاربردهای خاص استفاده می شود. 

 

به طور کلی طبقه بندی ماسه و شن ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند. ماسه و شن طبیعی مستقیما از طبیعت استخراج می شوند و ماسه و شن مصنوعی از شکستن سنگ ها در کارخانه جات بدست می آیند.

 

تفاوت ماسه شسته و ماسه بادی این است که ماسه شسته یا طبیعی است یا مصنوعی که در کارخانه شسته و از خاک پاک می شود. ماسه بادی نوعی ماسه طبیعی است که باد باعث شکل گیری ذرات آن شده است.

 

 

ماسه بادی چیست؟

 

ماسه بادی یکی از انواع ماسه های طبیعی است که در آن، باد به جای آب عامل فرسایش سنگ ها و خرد کردن ذرات آن می باشد. این نوع ماسه معمولاً در مناطق ساحلی یا کویری تشکیل می شود. 

 

اشکال و اندازه ذرات ماسه بادی تحت تاثیر عواملی مانند میزان دسترسی به رسوبات، سرعت و جهت باد و پوشش گیاهی منطقه است. این ماسه می تواند به صورت مستقیم از رسوبات یا به صورت غیرمستقیم از طریق فرسایش دیگر سنگ ها تشکیل شود.

 

 

کاربرد ماسه بادی چیست؟

 

 عمده‌ترین کاربرد ماسه بادی در صنعت ساختمان است. 

 

  • از ترکیب آن با آهک، ملاتی مقاوم برای پی‌ریزی و آجرچینی ساختمان تولید می‌شود.

 

  • می‌توان از آن برای ساخت ملات نصب کاشی و سرامیک استفاده کرد.

 

  • ماسه بادی در تولید دوغاب درزگیری بین کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 

  •  برای ساخت ملات آجرچینی نیز از آن استفاده می‌شود.

 

  • تولید بتن و ملات پی ساختمان‌ها از دیگر کاربردهای ماسه بادی است.

 

ماسه شسته چیست؟

 

ماسه شسته یکی از انواع ماسه‌های طبیعی یا ماسه‌های شکسته‌ای است که پس از استخراج از معدن یا محل تولید به کارخانه منتقل می‌شود. در کارخانه برای جدا کردن خاک از ماسه، آن را می‌شویند. 

 

حضور خاک در ماسه گاهی مزیت دارد اما برای مصارفی مانند ساخت بتن، جزو معایب محسوب می‌شود. چرا که خاک، ذرات ماسه و سیمان را از هم دور می‌کند و باعث کاهش مقاومت بتن می‌شود.

 

در کارخانه، ابتدا ماسه و شن را دسته‌بندی می‌کنند. سپس توسط دستگاهی به نام کلاسیفایر می‌شویند تا خاک جدا شود. ماسه شسته شده را مرطوب می‌کنند و پس از خشک شدن، الک می‌کنند. در نهایت مواد ریزدانه بر روی آن پاشیده می‌شود.

 

 

کاربرد ماسه شسته:

 

ماسه شسته می‌تواند برای تولید بتن مناسب باشد. اگر این ماسه دو بار شستش شود و یا به عبارتی ماسه دوبارشور باشد، به دلیل داشتن مقادیر کمتر خاک، برای تولید بتن مناسب‌تر خواهد بود و کارایی آن را افزایش می‌دهد. 

 

بطور کلی از ماسه شسته که فقط یک‌بار شسته شده است، برای ساخت ملات ساختمانی استفاده می‌شود. این ماسه نقش مهمی به عنوان پرکننده در تهیه ملات ساختمانی دارد.

 

ثبت درخواست کارخانه شن و ماسه_ ماسه شویی درتبریز در سامانه خدمات آنلاین نوژا
ثبت درخواست در دسته مصالح ساختمانی در سامانه خدمات آنلاین نوژا